BloGoLod Főoldal ►► Gépjármű ►► A gépjármű átírás árak 2014/2015-ben hogyan alakulnak? Nálunk megtudhatja
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A gépjármű átírás árak 2014/2015-ben hogyan alakulnak? Nálunk megtudhatja

 

 

A gépjármű átírás árak 2014/2015 –ben is jelentős kiadást fognak jelenteni azoknak a gépjármű tulajdonosoknak, akik autót szándékoznak vásárolni.

Éppen ezért nagyon megfontoltan kell neki látni az autóvásárlásnak, mert nem elég a vételárat kigazdálkodni, hanem bele kell, hogy férjen az átírással kapcsolatos kiadás is. Aki először vásárol gépkocsit nincs tisztában azzal, hogy milyen költségekről is van szó, és jellemzően csak magára az autónak a megvásárlására koncentrál. Érdemes információt beszerezni, már akkor, amikor eldönti valaki, hogy autót akar vásárolni, hogy így elkerülhessen minden kellemetlen meglepetést. Szerencsére, azért az átírás maga nem túl bonyolult dolog, és a költséggel is befolyásolhatók. Ezek után nézzük is meg, hogy a gépjármű átírás árak 2014/2015 –ben mekkora kiadást is fognak jelenteni.A gépkocsi megvásárlásához közvetlenül kapcsolódik az első két költség. Az egyik az eredetvizsgálat költsége, amelyet ha lehet az adásvételi szerződés aláírása előtt ejtsünk meg, amelynek költsége függ a vizsgáló állomástól, de jellemzően nem haladja meg a 22.000 Ft-ot. A másik, a kötelező felelősségbiztosítás megkötése, amely pedig a szerződés aláírása után következik, még mielőtt kigurulnánk a vásárlás helyszínéről. A kötelező biztosítás díját nagyon sok minden befolyásolja, ezért pontos árat nem lehet megadni, az ugyanis az egyes biztosítóktól függ, de általában szinte elhanyagolható a díj mértéke, havi szinten pár ezer Ft kiadást fog jelenteni.

A kiadások többi része, már az átíráshoz közvetlenül kapcsolódik, vagyis be kell menni hozzá az okmányirodába, és be kell nyújtani az átírási kérvényt. Miután összeszedtünk minden szükséges igazolást, okmányt, akkor mehetünk az okmányirodába. Ott átadják azt a csekket, amelyen be kell fizetni a vagyonszerzési illetéket, a legközelebbi postahivatalban. A vagyonszerzési illeték mértékét a következő táblázat segítségével könnyen, és gyorsan ki lehet számolni.

Telj./kor

0 - 3 év

4 - 8 év

8 év felett

0-40

550 Ft/kW

450 Ft/kw

300 Ft/kW

41-80

650 Ft/kW

550 Ft/kw

450 Ft/kW

81-120

750 Ft/kW

650 Ft/kw

550 Ft/kW

120 felett

850 Ft/kW

750 Ft/kW

650 Ft/kW
Amikor ez meg van, és minden papír rendben van, akkor kezdetét veszi az átírás folyamata. Kiadásként már csak az új forgalmi engedély, és törzskönyv illetéke jelentkezik, amelyek összege egyenként 6 ezer Ft, azaz összesen 12 ezer Ft, amely összeget az okmányirodában kell befizetni. 

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***