BloGoLod Főoldal ►► Gépjármű ►► A kötelező biztosítás 2015-ben mit hozhat a gépjármű tulajdonosoknak?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A kötelező biztosítás 2015-ben mit hozhat a gépjármű tulajdonosoknak?

 

A kötelező biztosítás 2015 -ben is sok meglepetést tartogathat. Azok, akik nem év közben váltanak, azok számára ez az időszak kedvezőbb díjakat és állandó akciókat hoz.
2015-ben mi várható a kötelező biztosítások területén?


A 2014-es biztosító váltás bár emelkedést hozott, de így is sokak számára jelentett alternatívát, lévén év közben sok biztosító gyorsabban növeli árait, mint azt teszi a kampány időszakban. A tények viszont makacs dolgok. A nagy kötelező váltások időszaka egyszer és mindenkorra megszűnt. Évről évre egyre kevesebb a kampányban váltó autós. Viszont növekedik az év közbeni váltók száma, ami a piaci szereplők számára kiegyensúlyozottabb bevételi forrást jelenthet a jövőben. A kötelező biztosítás 2015 -ben a tavalyi évhez képest még kevésbé fogja éreztetni hatását, ahogy egyre kevesebb ember vált át az elsőre kedvezőbb díjakra. Ha nem jön nagyobb változás, akkor szépen lassan ha nem is teljesen, de szépen fokozatosan 1-2 év alatt a hagyományos "váltás" a novemberi időszakban elveszti jelentőségét.

Már 2013/2014-ben is nagy gond volt, hogy a hirdetési piac nagy versenyzői fölözték le a jutalékok nagy részét. Ez a tendencia megváltozni látszik, no nem azért mert most sokkal jobb a helyzet, hanem azért, hogy a nagy hirdetők egyszerűen távol maradtak a hagyományos reklámozási csatornáktól és célzottabb megjelenési területeket kerestek ajánlataiknak. Ami a 2015-ös kötelező biztosítási kampányban marad - míg lesz rá kereslet - az az, hogy 2014. december. 1-ig kell felmondanunk jelenlegi szerződésünket és ezt követően decemberben kell újat kötnünk. Általános tanács, hogy érdemes megbízható alkuszon keresztül kötni kötelezőt, mert így ha bármi gond van a későbbiekben, akkor számíthatunk szakértő segítségükre. Fontos az is, hogy csak is megbízható, tőkeerős cég kötelező biztosítását vegyük igénybe. Ez lehet hogy egy kicsit drágább, de biztos nem járunk úgy, mint sokan a MÁV biztosítóval. A változások a kárrendezések módját is érintik. A 2015 -ös kötelező kampány során növekszik azon biztosítók száma, akik az aktív kárrendezést alapból magukénak valják. Ez azt jelenti, hogy a biztosító társaság a saját ügyfelei biztosítási védelmét magára vállalja, illetve a kárügyintézéssel kapcsolatos teendők terheit leveszi az ügyfél válláról.Összegezve a kötelező biztosítás 2015 -ben
is sokak számára lesz az egyik legjobb döntés. Érdemes online kalkulátort igénybevenni és megismerni az összes biztosító kötelező ajánlatát. Ha így teszünk, biztosak lehetünk, hogy nem csak a legkedvezőbb árú biztosítást, de a legnagyobb védelemmel rendelkező biztosítási terméket kötjük meg. A 2015-ös kampány lehetséges nyertesei - Aegon, Allianz, Posta biztosító, Groupama Garancia, K&H biztosító.

 


Uj cikkek a temaban:
Regebbi cikkek a temaban:

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***