BloGoLod Főoldal ►► Adók ►► Albérlet támogatás 2017/2018-ban adómentesen adható? Igen!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Albérlet támogatás 2017/2018-ban adómentesen adható? Igen!


2017 januárjától munkahelyünk adómentesen támogathatja albérletünk költségeit. Persze az albérlet támogatás 2017/2018-ban csak szigorú feltételekkel vehető igénybe.


A cafetreia segítségével a munkáltató adómentesen tudja emelni a dolgozónak adható támogatásokat. Népszerű nálunk ez a támogatási forma a magas adó és járulék szint miatt. Olyannyira magasak, hogy ha a munkáltató Önnek 100 forintot ad, akkor az állam felé 93 forintot kell befizetnie.Az albérlet támogatás 2017/2018-ban kinek jár?

Nem jár mindenkinek, aki albérletben lakik. Az első és legfontosabb, hogy minimum heti 36 órát kell hozzá dolgozni. A dolgozó és munkahelye közt legalább 60 kilométernyi távolságra van szükség, vagy ezt tömegközlekedéssel oda-vissza 3 óra alatt tudja csak megtenni. Ezen felül kikötötték, hogy a támogatás alatt a dolgozónak nem lehet lakása azon a településen ahol dolgozik és annak 60km-es körzetében sem. A munkaviszony megkezdése előtt 12 hónappal sem tudjuk igénybevenni az albérlet támogatást, ha ebben az időben saját lakással rendelkeztünk.


Mennyi az albérlet támogatás összege 2017/2018-ban

Az albérlet támogatás csak a munkaviszony kezdete után 5 éven át adható. Az első két évben a minimálbér 40 százaléka adható, ami jelenleg 44,4 forint támogatást jelent. Két év után 24 százalék 24 hónapig az albérlet támogatás, majd az utolsó 1 évben 15 százalék. 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***