BloGoLod Főoldal ►► Munka ►► Az egyszerűsített foglalkoztatás 2015-ben milyen irányba halad?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az egyszerűsített foglalkoztatás 2015-ben milyen irányba halad?


A munkáltatóknak is és a munkavállalóknak is fontos lehetőség marad az egyszerűsített foglalkoztatás 2015 folyamán is,

köszönhetően az egyszerű adminisztrációnak, és a kis összegű közterheknek, illetve nem utolsó sorban a rugalmasabb munkajogi szabályozásnak. Különösem fontos az egyszerűsített foglalkoztatás azoknak a munkanélkülieknek, akik nem jutnak teljes idejű munkához. Amíg visszatérhetnek a munkaerőpiacra újra, addig is nagy segítség lehet számukra, az a hosszabb-rövidebb munkalehetőség, amelyet az egyszerűsített foglalkoztatás keretében lehet elvégezni. Mit kell tudni az egyszerűsített foglalkoztatás 2015. évi szabályairól. Utána néztünk.



Először nézzük meg, hogy mikor beszélünk egyszerűsített foglalkoztatásról. Egyszerűsített foglalkoztatás keretében végezhető munka, az alkalmi munka, a mezőgazdasági, illetve a turisztikai idénymunka. Alkalmi munka esetén a munkáltató által alkalmazható alkalmi munkások száma korlátozott. Abban az esetben, ha a munkáltatónak nincs főállású alkalmazottja, akkor 1 fő, 1 és 5 fő közé eső főállású alkalmazott esetén 2 fő, 6 és 20 fő főállású alkalmazott esetén 4 fő, és végül 20 fő főállású alkalmazott esetén, az alkalmazott létszám 20 %-a alkalmazható alkalmi munkaerőként.

Abban az esetben, ha a felek idénymunkára, illetve idénymunkára és alkalmi munkára kötnek szerződést egy adott évben többször is, akkor a összesített alkalmazási idő nem haladhatja meg a naptári évben a 120 napot. Ezek alól kivétel jelent a statiszta munkakör. Alkalmi munkáról, akkor beszélünk, ha a munkaadó, és a munkavállaló által kötött munkaszerződés időtartama nem haladja meg egymást követően az 5 naptári napot, illetve az egy naptári hónapban, a 15 naptári napot, továbbá éves szinten a 90 napot.



A közterhet egyszerűsített foglalkoztatás esetén a munkaadó fizeti. A mezőgazdasági, és a turisztikai idénymunkások után, egységesen, minden naptári nap után 500 Ft, alkalmi munka esetén napi 1.000 Ft, és végül statiszta alkalmazása esetén naptári naponként 3.000 Ft a fizetendő közteher. Ennek megfizetése esetén a munkáltatót nem terheli semmilyen egyéb kötelezettség. A munkáltatónak, egyszerűsített foglalkoztatás esetén bejelentési kötelezettsége van. Fontos, hogy egyszerűsített foglalkoztatás esetén nem kötelező írásba foglalni a szerződést, elég a szóbeli megegyezés is.            

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***