BloGoLod Főoldal ►► Munka ►► Cafeteria 2017-ben hogyan változik?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cafeteria 2017-ben hogyan változik?

Sokak számára lehet fontos, hogy a cafeteria 2017 során milyen módon és elemekkel módosul. Kinek lesz kifizetődő, illetve milyen módon befolyásolja fizetésünket? Cikkünkből kiderül.
Az adóváltouzások során új elemekkel bővül a cafetéria rendszere. A munkáltató ennek köszönhetően közteher mentesen nyújthat dolgozói részére egészségügyi szolgáltatásokat. Most mér a szolgáltatások köre és összege nem ismert, de a nyilatkozatoknak köszönhetően ez havi 20 ezer forint lehet.


 
Az egészségügyi szolgáltatások adómentességi köre sem meghatározott még a jövő évi cafeteria 2017 változásainak sorában, de a juttattatások körébe a dolgozók gyógyítása, szűrővizsgálatok és egészségmegőrzése kerülhet. Ez a juttatási elem igen fontos lehet a magyar munkavállalók egészségügyi állapotának ismeretében. A munkáltatók célzott támogatásként megfizetett összegeket idén és jövőre sem kell beleszámítani az éves rekreációs keretbe - ez január 1-től évi 350 ezer forint és csakis készpénzben nyújtható.
 
A jelenlegi SZJA törvény most is tartalmazza az egészségügyet érintő adómentes juttatási elemeket. A törvény szerint a minimálbér 30 százalékát meg nem haladó díjfizetés esetében adómentes juttatásként kezeli a kockázati biztosítások nagy részét ha azt harmadik személy / munkáltató / fizeti.


 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***