BloGoLod Főoldal ►► Támogatások ►► CSOK használt lakásra 2017-ben - feltétele, összege, igénylése
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CSOK használt lakásra 2017-ben - feltétele, összege, igénylése


Cikkünkben bemutatjuk, hogy a CSOK használt lakásra 2017 során hogyan vehető igénybe, összege, feltételei és igénylése milyen módon történik meg.


A CSOK-ot élettársak, fiatal házasok és egyedülállók igényelhetik. A támogatás és a kedvezmény mértéke gyerekszám alapján jár, ez lehet előző kapcsolatból, közös vagy közösen nevelt gyermek és még nem töltötte be a 20. életévét.A CSOK használt lakásra felvehető összege 2017-ben a következő:

1 gyermek esetén 600 000 Ft, két gyermek esetén 1 millió 430 ezer forint, három vagy több gyermek esetén 2 millió 200 ezer forint, négy vagy annál több gyermek esetén pedig 2 millió 750 ezer forint.

Mire költhetjük el a CSOK által kapott támogatást?

Maximum 35 millió forintos vételárig vehető igénybe. Felújítás esetén csak új lakórész építésével, lakáskörülmények javításával együtt érvényes a bővítés támogatása. Meglévő épület állagjavítására, felújítására nem vehető fel a CSOK. A CSOK használt lakásra 2017-ben a gyermekek számától teszi függővé, hogy mekkora négyzetméter a támogatható lakásméret. Egy gyermek esetén 40, két gyermek esetén 50, három gyermeknél 60 és négy vagy több után 70 négyzetméter lehet a legkisebb támogatható lakásméret. A lakás állapota nem mindegy, ennek felmérésére a a támogatást elbíráló hitelintézet helyszíni szemlét kérelmezhet.A CSOK igénylése 2017-ben

Büntetlen előélet szükségeltetik hozzá, amit erkölcsi bizonyítvánnyal kell igazolni. Az igénylőknek társadalombiztosítással kell 2 évre visszamenőleg rendelkezniük. Adóhatósági tartozásuk nem lehet, közfoglalkoztatottak nem lehetnek. Kizáró ok, hogy ha az igénylés előtt az igénylő már vett fel támogatást és annak szabályait megsértette és emiatt azt vissza kellett fizetnie. Használt lakás vásárlásánál 1-2 gyermek vállalását fogadják be. Egy gyermeknél 4 év, a másodiknál 8 év a határidő.

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***