BloGoLod Főoldal ►► Támogatások ►► Első házasok adókedvezménye 2017/2018 - öszzege, nyilatkozat, igénylés
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Első házasok adókedvezménye 2017/2018 - öszzege, nyilatkozat, igénylés


​Kevesen ismerik és tudnak róla, pedig az első házasok adókedvezménye 2017/2018 során is létezik és jelentős havi 5000ft pluszt hozhat a házasulandóknak.


Az első házasok adókedvezménye 2017/2018-ban azoknak a házasoknak jár - nincs korhatár - akik 2015 januárjában vagy azt követően kötöttek házasságot, minimum az egyik fél első házassága és az egyik fő rendelkezik jövedelemadó köteles jövedelemmel, amiből igénybevehető az adókedvezmény. Ha a házastársak mindkét tagja kereső, akkor az adókedvezményt meg is oszthatják.​Igénylése

Töltse le az "első házasok adókedvezménye nyilatkozat" nevű dokumentumot és azt adja le azt munkáltatójának.

Összege

Az első házasok adókedvezménye 2017/2018-ban havi 5000Ft adócsökkentő támogatást jelent! Ha nem tudtunk a kedvezményről, akkor sincs semmi probléma. Adóbevallásnál tüntessük fel és az adóhatóság ezt jóváírja nekünk.Meddig jár az első házasok adókedvezménye?

Ezt a támogatást a házasságkötést követő hónaptól vehetjük igénybe maximum 24 hónapig. Ha 24 hónapon belül gyermek születik, a felek elválnak, akkor módosító adóelőleg nyilatkozatot kell leadnunk munkáltatónk felé. A gyermek születése után az első házasok kedvezménye helyett családi adókedvezményre vagyunk jogosultak.


 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***