BloGoLod Főoldal ►► Támogatások ►► Gázártámogatás összege 2017-ben - igénylés nagycsaládosoknak
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gázártámogatás összege 2017-ben - igénylés nagycsaládosoknak


A gázártámogatás összege 2017-ben is a nagycsaládos igénylőknek jár. A kedvezményt hogyan igényelhetjük és milyen határozatot követően kapjuk meg? Cikkünkből kiderül.
A nagycsaládos gázártámogatás 2017-ben annak jár, aki szolgáltatási szerződéssel rendelkezik, három vagy több gyermeke van, családi pótlékban részesül, vagy olyan személlyel él együtt, aki erre jogosult. A gázártámogatás 2017-ben is csak egy felhasználási helyen vehető igénybe. Ha fogyasztói közösség tagja vagyunk, akkor egy helyen több jogosult is igénybe veheti a nagycsaládoknak járó kedvezményt. Ha egy családon belül már nagycsaládos kedvezményt vettek igénybe, akkor ebben a családban már több kedvezmény nem vehető igénybe.

Igénylése:

A kérelmet annak kell benyújtania, akinek a nevére szól a gázfogyasztási szerződés, három vagy több gyerek után családi pótlékban részesül és egy háztartásban él. A kérelmet így annak kell kitöltenie, akinek a nevére szól a számla, még ha a családi pótlékra nem is ő jogosult. A gázártámogatásra való jogosultságot az illetékes kormányhivatal egyszerűsített határozattal állapítja meg.A 2017-es gázártámogatás összege:

A 20 köbméter/óránál kisebb, önálló felhasználási hellyel rendelkező jogosult az I. árkategória díjszabása szerint három gyermek esetén, naptári évenként 61560 Mj  / 41040 + 20520 Mj / plusz a negyedik gyermek után gyermekenként 10250 Mj. A forintban meghatározott kedvezmény szolgáltatói területenként eltérő lehet.

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***