BloGoLod Főoldal ►► Hitel ►► Ha BAR listás vagyok, hogy derül ki a leggyorsabban? Mert nem mindegy
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha BAR listás vagyok, hogy derül ki a leggyorsabban? Mert nem mindegy

 

Milyen módon tudom kideríteni, hogy bar listás vagyok -e? A kérdés első hallásra nem tűnik problémának, de ha utána gondolunk, akkor a kérdés még sem olyan egyszerű.

Cikkünkben arra próbálunk választ keresni, hogy melyik a legegyszerűbb megoldás.A BAR lista rendszerének működése zárt, ezért ha szeretnénk kideríteni, hogy miért is kerültünk fel a KHR listára, akkor nem lesz egyszerű dolgunk. Nézzük meg mik ezek a lehetőségek.

1. A Hivatalos út

A hivatalos út lényege, hogy felkeressük számlavezető fiókunkat és évente egyszer lehívhatjuk ingyenes a BAR rendszerben tárolt adatainkat. Kitöltünk egy erre létrehozott nyomtatványt, leadjuk és durván 2 héten belül már meg is tudhatjuk, hogy BAR listások vagyunk-e.

Előnye: pontosan megtudjuk, hogy mivel kerültünk fel mikor és ki rakott fel minket
Hátránya: lassú2. A nem hivatalos út

Könnyebb és jóval gyorsabb megoldás az hogy ha felkeressük az általunk preferált elektronikai boltot, hitelt kérünk rá és ha megadják, akkor biztos nem vagyunk BAR listások. Ez a megoldás, azon túl hogy maximum 30 perc, azzal az előnnyel is jár, hogy biztosan megtudjuk, hogy tiszták, tehát hitelképesek vagyunk.

Előnye: gyorsan kiderül, hogy hitelképesek vagyunk, vagy nem

Hátránya: ha hitelünket visszadobták, akkor nem tudjuk meg, hogy mi is a pontos oka az elutasításnak. Lehet BAR lista, de lehet még 1000 másik ok. Ebben az esetben a hivatalos utat kell végig járnunk. Bár az ok ebben az esetben sem biztos hogy kiderül.

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***