BloGoLod Főoldal ►► Hitel ►► Hitel KHR / BAR listásoknak ingatlanfedezet nélkül
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hitel KHR / BAR listásoknak ingatlanfedezet nélkül


A Hitel KHR / BAR listásoknak ingatlan fedezet nélkül ha nem is lehetetlen, de pénzintézeti alapon csak bizonyos megszorításokkal kivitelezhető.

Ha Ön BAR listás, akkor első körben a KHR lista formáit kell tisztáznunk. Cikkünkben erről olvashat. A KHR / BAR listának kétféle változata van. Az egyik az aktív BAR, a másik a passzív BAR státusz. Előbbi esetében az adósságot nem, utóbbi esetében már rendezték a tartozást. Az aktív BAR listások ingatlan fedezet nélkül csak bizonyos szolgáltatóknál kaphatnak hitelt, de ott is csak abban a formában, hogy a pénzintézet saját hatáskörben dönt arról, hogy meghitelezi az adóst, vagy nem. Nem jelenti azt, hogy biztos megkapja, mert ha többszörös BAR-os akkor 100%- hogy elutasítják.A passzív BAR listásoknak már nagyobb esélyeik vannak - mikor már az adósság rendezve van - de itt is csak a kisebb hitelt igényelhetnek, azt is csak jövedelmi alapon. A passzív BAR lista státusz 2011-ben 5-ről 1 évre csökkent, így aki kifizette tartozását, az egy éven belül automatikusan lekerül az Központi Hitelinformációs Rendszerből. Van olyan pénzintézet, ami pótfedezet bevonásával akár aktív BAR listásoknak is ad hitelt, de mivel ez nem életszerű helyzet, így erről most nem szól írásunk.

Az adósok nagy része nem jelzálog alapú hitellel, hanem kisebb jövedelem alapú hitel konstrukcióval került föl a KHR/BAR listára. Ez bár kellemetlen, de felveti annak lehetőségét, hogy ha nem is pénzintézeti alapon, de mondjuk egy családtag segítségével a BAR státusz megszűnjön.

Van más lehetőség?

Bizonyos pénzintézetek ha nem is reklámozzák, de BAR listásoknak pótfedezet bevonásával akár nagyobb összeget is meghiteleznek. A helyzet a legtöbb esetben sajnos nem reális, ugyanis keveseknek adatik meg, hogy meglévő hitelüket még egy ingatlan bevonásával váltsák ki.vagy:

A Nemzeti Eszközkezelő ZRT. segítségével az állam megvásárolja az Ön ingatlanját és azt Ön visszabérli. Ez a lehetőség minden olyan ingatlanra érvényes, amely Budapesten, vagy megyei jogú városokban van és a szerződés kötésekor a vételár nem haladta meg a 15 millió forintot. Tehát mint látható, a hitel KHR vagy BAR listásoknak ingatlanfedezet nélkül a szó klasszikus értelmében sajnos nem vehető igénybe.   

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***