BloGoLod Főoldal ►► Munka ►► Jövedelem kalkulátor 2013, 2014 - mivel számolhatunk?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jövedelem kalkulátor 2013, 2014 - mivel számolhatunk?


Jövedelem kalkulátor 2013, 2014 - Miért fontos, hogy rendelkezésünkre álljanak gyorsan elérhető jövedelem kalkulátorok?
Azért, mert segítségükkel egyrészt pontosan meg tudjuk állapítani a nettó jövedelmünk összeget néhány pillanat alatt, illetve érthető, világos áttekintést kaphatunk a levonásokat, terheket illetően. Szinte minden jövedelem kalkulátor 2013 évben is tartalmazza azokat a módosításokat, amelyek az adózás, illetve a járulékfizetés területén történtek. Önnek nincs más dolga, mint beütni a bruttó fizetésének az összegét, és a rendszer pillanatokon belül minden szükséges információt ön elé tár. A kapott információk könnyen érthetőek, jól bemutatja az elvonások fajtáit, azok mértékét, nem csak összegszerűen, hanem százalékosan is. Segít eligazodni az adózás útvesztőjében. A jövedelem kalkulátor használatával láthatóvá válnak azok az egyenlőtlenségek, amelyek a magas keresetűek, és az alacsony jövedelműek terheinek arányaiban mutatkoznak meg. Egyértelműen kiderül, hogy az alacsony keresetűek terhei súlyosabbak, ami felveti az adózás rendszerének esetleges felülvizsgálatának szükségességét. Jellemzően minden jövedelem kalkulátor 2013 következő adóváltozásait tartalmazza, melyek viszonylag kis létszámú réteget érintenek, azaz a nagyobb tömegek jövedelme érezhetően nem fog változni. Fenti tulajdonságai által a jövedelem kalkulátor alkalmas arra is, hogy általa nyomon követhető a kormányzatnak az a törekvése, hogy csökkentse a szociális és jövedelmi különbségeket.

A legfontosabb változások az adózásban 2013-ra vonatkozóan a félszuperbruttó kivezetése, a járulékfizetési plafon megszüntetése, illetve a kibővített esetekre alkalmazható szociális hozzájárulási adó kedvezmények. Természetesen meg kell még említeni a minimál béremelést, és a garantált bérminimum összegének megemelését. Ezek a változások elsősorban a gazdagabb réteget, illetve a munkáltatókat érinti, bár a két utolsó tétel minimálisan ugyan, de a kevésbé módos réteget is.A jövedelem kalkulátor 2013 és 2014-ben munkavállalói részről tartalmazza a két egészségbiztosítási járulékot, melyek mértéke 4+3 %, a 16 %-os személyi jövedelemadót, az 1,5 %-os munkaerő-piaci járulékot, és végül a 10 %-os nyugdíjjárulékot. A munkaadók részéről tartalmazza a 27 %-os szociális hozzájárulási adót, és az 1,5 %-os szakképzési hozzájárulást. Természetesen be van építve a kalkulátorba a különböző adónemeket, és járulékokat illetően a kedvezmények, melyek különféle jogcímeken illetik meg a munkaadókat, illetve a munkavállalókat.

A jövedelem kalkulátor használata 2013-ban is hasznos, hiszen olyan területen segít eligazodni, amely a legtöbb embernek nehézséget okoz.

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***