BloGoLod Főoldal ►► Adók ►► Kamarai regisztrációs tagdíj 2015 - kinek kell megfizetnie?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kamarai regisztrációs tagdíj 2015 - kinek kell megfizetnie?


A kamarai regisztrációs tagdíj 2015 folyamán is kötelező befizetés lesz a gazdasági szervezeteknek. A magyar vállalkozásoknak minden évben nagyon oda kell figyelni

a kötelezettségeikre, ugyanis nem csak a magas büntetések teszik azt megfontolandóvá, hanem az is, hogy a gyakran történnek változások, módosítások egy-egy törvényben, rendeletben, vagy jogszabályban, amelyek kihatnak a gazdaság szereplőire is. Gondoljunk itt arra, hogy növekedhetnek a kötelezettségek mértéke, változhatnak a határidők, vagy az érintettek köre. Mint tudjuk, a törvény nem ismerete nem számít enyhítő körülménynek, egy-egy büntetés kiszabásánál. Ilyen kötelezettség lesz a kamarai regisztrációs tagdíj 2015 folyamán is. Mit kell tudni róla? Összefoglaltuk.Kicsit félre érthető a címben szereplő kifejezés, ugyanis van kötelező kamarai regisztrációs díj, és van az önkéntesen vállalható kamarai tagság, illetve annak a díja. Fontos, hogy lássuk a különbséget. A kamarai regisztrációnak a célja, hogy minden, a jogszabály alá tartozó vállalkozás, gazdasági szervezet szerepeljen a kamarák nyilvántartásában. A regisztrálás tehát kötelező. Abban az esetben, ha egy vállalkozás befizeti a regisztrációs díjat, de nem megfelelően regisztráltak, akkor a kamara kényszer regisztrációt hajt végre, a rendelkezésre álló adatok felhasználásával. Abban az esetben pedig, ha egy vállalkozás nem regisztrál, és a hozzájárulási díjat sem fizeti be, akkor a kamara felszólítja a kötelezettsége megtételére, és amennyiben a vállalkozás ezek után sem reagál, akkor a kamara hivatalból elvégzi a regisztrációt, és a regisztrációs díj behajtásáról pedig intézkedik.

A regisztrációs díj, vagy kamarai hozzájárulás éves összege 5.000 Ft, amelyet minden évben újra be kell fizetni. A befizetés határideje, minden év március 31-e. A befizetéshez a következő adatok ismerete fontos:            

  1. Bankszámlaszám, melyre a befizetést teljesíteni kell: Budapest Bank 10102086-02614500-02003005 
  2. Postai cím: 1535 Budapest, Pf. 903.
  3. Swift kód: BUDAHUHB
  4. Utalandó összeg: 5.000 Ft.
  5. Közlemény: „kamarai hozzájárulás”, és ne felejtsük el megadni a vállalkozás adószámát.A regisztrációt legegyszerűbben online lehet megtenni, de természetesen lehetőség van rá személyesen, postán, e-mailben, szkenneléssel. A regisztrációhoz ki kell tölteni egy adatlapot, mely a kamráz honlapjáról is letölthető, majd azt ki kell tölteni, cégszerűen aláírni, lebélyegezni, majd csatolni kell hozzá, a regisztrációs díj befizetéséről a csekket, banki bizonylatot, mert a nélkül, a kamara nem teljesít. Amennyiben minden rendben lezajlott, akkor a kamara elektronikusan értesíti az érintettet a nyilvántartásba vétel megtörténtéről, mely értesítő tartalmazni fogja a kamarai regisztrációs számát is az adott vállalkozásnak.

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***