BloGoLod Főoldal ►► Támogatások ►► Ki igényelhet gyest, gyermekgondozási segélyt?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ki igényelhet gyest, gyermekgondozási segélyt?


Sokakat érintő kérdés, hogy 2017-ben ki igényelhet gyest? Kinek jár a gyermekgondozási segély? Cikkünkben utánajártunk ennek.


Ki igényelhet gyest?

  • Kiskorú szülő - ha gyermekének nincs más gyámja, szülő és gyám ami a gyermek három éves koráig jár. Ikergyermekek után a gyes a tankötelessé válás évéig, tartósan beteg és fogyatékos gyermeknél a gyermekgondozási segély tizedik életévig jár.
  • Nagyszülő is jogosult lehet a Gyesre, ha a gyermek az első életévét betöltötte, gondozása a szülő háztartásában történik és a gyermek szülei lemondtak a támogatásról. Nagyszülő akkor igényelhet gyest, ha maga megfelel a jogosultsági feltételeknek és ezek a feltételek a szülők esetében is fennállnak.


Gyes összege:

A gyes összege a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegével megmegegyező mértékű, jelenleg 28 500Ft. Ikergyermekek esetén ezen összeg 200%-a jár, 3 gyermek esetén 300%-a, 4 gyermek esetén 400%-a jár.

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***