BloGoLod Főoldal ►► Hitel ►► Lakáshitel kalkulátor 2014-re - akár Önnek is lehet hitele
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lakáshitel kalkulátor 2014-re - akár Önnek is lehet hitele


Lakáshitel kalkulátor 2014 - A legfontosabb tényező egy hitelszerződés létrejöttekor a várható törlesztőrészlet. Minél alacsonyabb ez az összeg, annál kedvezőbb számunkra a hitel.
Ha össze akarjuk hasonlítani a különféle ajánlatokat, akkor leginkább a törlesztőrészlet összege fogja megmutatni a különbségeket. Sok éves tapasztalatunknak köszönhetően legújabb fejlesztésünk, a lakáshitel kalkulátor 2014 Önnek is elérhetővé vált. Bármilyen futamidőről és összegről legyen szó biztos lehet benne, hogy a lehető leggyorsabban áttekintheti és összehasonlíthatja a legjobb ajánlatokat.


A hitelfelvétel lehetőségei 2014-ben

A világgazdasági válság utóhatásaként 2010 év elejéhez képest jelentősen megnehezedtek a lakáshitelhez jutás feltételei, azonban 2012-től az államilag támogatott lakáshitel újra elérhető a lakosság számára. A lakáshitel kalkulátor 2014-es eredményei között már ezeket is megtalálhatja a piaci kamatozású hiteleken kívül.


Fontos változások

Lényeges újdonság, hogy a deviza alapú jelzáloghitelezés megszűnt, csak adósságrendezés esetén élhetünk ezzel a hitel fajtával. Fedezet nélkül sem vehetünk fel lakáshitelt. A fedezetként szolgáló ingatlan értékének maximum 75%- a vehető fel lakáshitelként. Ez az összeg csak egy pótfedezet bevonásával növelhető. Legalább 3 hónap próbaidőn kívüli munkaviszonyt kell igazolnunk, keresetünk pedig nem lehet minimálbér alatti. Fontos kritérium, hogy nem lehetünk aktív státuszban a KHR(korábban BAR) listán.
Az új államilag támogatott hitelről

Az aktuális szabályok szerint államilag kamattámogatott hitelt lehet igényelni új lakás építésére, újépítésű lakás vételére és meglévő lakóingatlan korszerűsítésére. Az előbbi két esetben az igénylők nem rendelkezhetnek lakóingatlan tulajdonnal, nem lehet állandó lakáshasználati joguk, lízingelt lakóingatlanuk, továbbá munkakörhöz kötött vagy önkormányzati lakásbérleti joguk. Az állam a támogatásra jogosultak körét is pontosan meghatározza:   

  1. 35 év alatti, egyedülálló, személyek
  2. 35 év alatti, élettársi vagy házastársi kapcsolatban élő nagykorú személyek
  3. 35 év alatti, gyermeket nevelő, nagykorú személyek, élettársak, házastársak (legfeljebb egy gyermek)
  4. 45 év alatti, legalább két gyermeket nevelő, nagykorú, támogatott személyek, élettársak, házastársak


Az ingatlan elhelyezkedése meghatározó a támogatás mértékét tekintve: a megyei jogú városokban és Budapesten maximum 25 millió, egyéb helyeken maximum 20 millió forint a legnagyobb építési költség, melyet államilag támogatott hitellel is lehet finanszírozni. Mindkét összeg telekár nélkül értendő. A támogatott lakáshitel összege a megyei jogú városokban és Budapesten maximum 12,5 millió, egyéb helyeken maximum 10 millió forint. A kamattámogatás mértéke a nagycsaládosok számára kedvezőbb:  hat gyermek esetén 70%, négy gyermek után 59%, két gyermekes családoknál pedig 52%. A futamidő legmagasabb ideje 20 év lehet, ezen felül a hitel piaci kamatozású hitellé válik.

 

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***