BloGoLod Főoldal ►► Bérek ►► Minimálbér összege 2016-ban már bruttó 110 ezer forint? És mennyi a nettó?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Minimálbér összege 2016-ban már bruttó 110 ezer forint? És mennyi a nettó?


A minimálbér összege 2016-ban vajon mire lesz elég? Csak infláció követő lesz, vagy végre egy nagyobb emelést is elbír a gazdaság? Cikkünkből rögtön kiderül.

A cégvezetők közel 90%-a szerint a minimálbér összege 2016 során emelkedni fog. A megkérdezettek harmada 110 ezer forint közeli minimálbért jósol, ami jelentős, több mint 7-9%-os emelkedést jelent az elmúlt évhez képest.A minimálbér összege 2016 során így kicsit több mint 110 ezer forint lesz, ami 2015 képest inflációt meghaladó emelkedést jelent. Természetesen ez bruttó összeg, a nettó 73 ezer forint lesz. Mire elég ez az elég és vajon a gazdaság el fogja bírni ezt az emelkedést?

Az elmúlt években a munkavállalók képviseletei mindig a nagyobb emelésért lobbiztak, ez nem lesz másként 2016-ban sem. A munkaadók számára a minimálbér 2016-ban is egy olyan mérőegység, amit minden esetben figyelembe kell venniük a bérek meghatározásánál. A Magyar Szakszervezetek Szövetsége 2018-ra azt szeretné, ha a eltűnne a dolgozói szegénység, ami a jelenlegi gazdasági helyzet fényében nem több, mint utópisztikus elgondolás. A cél az lenne, hogy a létminimum összege és a minimálbér összege egy érték szinten mozogjanak.És akkor mennyi az annyi?

A várakozásoknak megfelelően a minimálbér összege 2016-ban bruttó 110.775 forint, nettó összege 73.665ft lesz.

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***