BloGoLod Főoldal ►► Munka ►► Műszakpotlék számítása 2016-ban hogyan történik?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Műszakpotlék számítása 2016-ban hogyan történik?


Ha marad a jelenlegi tendencia, akkor a műszakpótlék számítása 2016 során drasztikusan nem fog változni.

Ha szeretné tudni a részleteket, akkor oldalunk most megmutatja.

A kormány sok törvényt változtat meg egyik napról a másikra, sok esetben követhetetlen a jogalkotás, annak sebessége miatt. Kevés olyan terület van, amit nem módosítottak, vagy alakítottak át. A módosítások sok esetben szükségesek, lévén a gazdaság folyamatosan változik, így az abban található szereplők igényei is.Nézzük meg, hogy a műszakpótlék számítása 2016-ban miképpen alakul.

Első körben jó lesz tisztázni, hogy kinek is jár műszakpótlék. Minden olyan dolgozónak jár a műszakpótlék 2016 során, akik megszakítás nélküli munkarendben, kettő, vagy három műszakos munkarendben végzik munkájukat. Ezen dolgozókat délutáni, illetve éjszakai műszakpótlék illeti meg. A délutáni munkavégzés pótléka 14-22 óra között jár, aminek méretéke 15%. Az a munkavállaló jogosult az éjszakai műszakpótlékra, aki 22 óra és reggel 6 óa között dolgozik. Az éjszakai műszakpótlék számítása 2016 során így 30%. Mindazon munkavállalók, akik megszakítás nélküli munkarendben dolgoznak 20% illetve 40%-os pótlék jár. Ha a munkavállaló a napközbeni munkáját éjszaka végzi el, akkor 15%-os bérpótlék illeti meg. Az éjszakai és bérpótlék nem vonható össze. Műszakpótlék akkor sem jár, ha a munkavállaló 8-16 óra között dolgozik, de túlmunkát rendelnek el 16-18 óra között. Ezen időszakra a rendes bér jár.A műszakpótlék számítás 2016 során több lépcsőben változhat. Kérdéses, hogy ez a munkavállalónak, vagy a munkáltatónak fog kedvezni. Hamarosan megtudhatjuk.

 

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***