BloGoLod Főoldal ►► Nyugdíj ►► Nyugdíjkalkulátor 2016 - vajon mikor mehetek nyugdíjba?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nyugdíjkalkulátor 2016 - vajon mikor mehetek nyugdíjba?

A nyugdíjkalkulátor 2016 során is az öregségi nyugdíj várható összegének meghatározásában segíthet. A kalkulátor használatával kizárólag az általános nyugdíj kiszámítására van lehetőség.

A nyugdíjkalkulátor 2016-ban is a munkában töltött napok és a kieső napok adataival számol. Minden év esetében ki kell tölteni az azt kérő rubrikát, ha nem történik meg, a végeredmény nem lesz helyes. Természetesen a kieső időt is vezetnünk kell, így lesz teljes a nyugdíj kalkuláció.Az illetékes nyugdíjbiztosítótól mindenki kikérheti, a saját, személyes adatait. Ebben a helyzetben van mód az esetleges eltérések és hiányzó adatok pótlására. A nyugdíjkalkulátor alapja egy részleges nettó kereset valorizációja, aminek mértékét a mindenkori kormányrendelet szabályozza. A havonta 372 ezer forint kereseti átlagot el nem érők számíthatnak a kereseti átlag elismerésére, az e feletti keresetek degresszív módon kerülnek kiszámításra. Az ennek okán kiszámított átlagot a munkában töltött idő szorzójával kell meghatározni, csökkenteni.

Jelenleg az öregségi nyugdíj legkisebb összege 28 500Ft és aki nem rendelkezik 20 év munkával töltött idővel, az csakis öregségi résznyugdíjra számíthat. A nettó kereset az adott év bruttó keresetének és a megfizetett járulékok különbözete. Ennek okán, aki nettó keresettel rendelkezett, azután fizetett, vagy fizettek járulékokat. A nyugdíj kalkulátor 2016-ban is 1988-tól veszi figyelembe a kereseti és munkaidő adatokat, így a nyugdíj nagysága és mértéke jól megbecsülhető.2013 során eltörölték a nyugdíjfizetés felső határát. Ennek köszönhetően a magasabb keresettel rendelkezők a befizetett 10%-os nyugdíjjárulék után magasabb nyugdíjra is lesznek jogosultak.

 

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***