BloGoLod Főoldal ►► Nyugdíj ►► Nyugdíjváltozások 2016-ban - gyermek nélkül nincs nyugdíj?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nyugdíjváltozások 2016-ban - gyermek nélkül nincs nyugdíj?


A nyugdíjváltozások a 2016 os évben sem maradnak el, így érdemes már rá felkészülni. Riasztó adat, de az aktív népesség 32 százaléka tesz félre nyugdíjas éveire.

A jövőt érintő megtakarításokkal kevesen rendelkeznek, és azok akik félretettek sem dőlhetnek hátra nyugodtan. Az elemzések borúlátóak és a felosztó-kirovó rendszer jelentős romlásával számolnak a szakértők. A nyugdíjasok növekedése és az aktív dolgozók csökkenése miatt a jövőbeli nyugdíjak nem biztosítottak.Az elmúlt fél évben stabilizálódni látszik a nyugdíjrendszer, de a kép csalóka. A jövőben a jelenlegi nyugdíjszínvonal nem tartható. Ennek okán a nyugdíjváltozások 2016 során nem maradhatnak el. A közelmúlt egyik fontos híre, hogy az Alkotmánybíróság elkaszálta a férfiak 40 év szolgálati idő utáni nyugdíjba vonulását. Ha a népszavazás sikerrel járt volna, akkor ez 150-170 milliárd forintos plusz kiadást jelentett volna a költségvetésnek.  A nyugdíjváltozások 2016-ban akár azokat is büntetheti, akiknek nincs gyermeke.Az elképzelés szerint csak az kapna nyugdíjat, aki gyermeket nevel. Az ötlet nagyon egyedi, de mi van az eddig befizetett járulékokkal? Aki most dolgozik és nem vállal gyermeket, az akkor az állami rendszerbe miért fizet? Számos kérdésre kell még választ kapni!Jelenleg 2 022 249 nyugdíjas van azt országban, 4291 fővel több mint tavaly. A korkedvezménnyel nyugdíjba vonuló nők száma is nőtt, 2500 fővel, akik átlag nyugdíja 117 215 forint.  A nyugdíjváltozások 2016 ban az átlag nyugdíj mértékét is érintik. Az állami tervek szerint infláció követő lenne ez az összeg, 2016-ban 1,6%-al növekednének.

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***