BloGoLod Főoldal ►► Hitel ►► Online KHR/BAR lista lekérdezés - működik már ez a lehetőség?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Online KHR/BAR lista lekérdezés - működik már ez a lehetőség?


Az online khr lista lekérdezés a legjobb lenne mindazoknak, akik értesítés nélkül kerültek fel a rendszerbe.

Igaz lehet ez akkor is, amikor hitel igényünket elutasítják, de az okokat nem sorolják fel. Cikkünkben megpróbálunk választ keresni a miértekre.A KHR rendszer régi neve, a mindenki által ismert BAR lista. Ez a rendszer azért jött létre, hogy a bankoknak irányt mutasson minden olyan adóssal  kapcsolatban, aki hitelét nem tudta fizetni. A rendszer tehát ebből kifolyólag nem a bennük szereplő adósok, hanem az őket kezelő bankokat szolgálja ki. A rendszer sajátossága az is, hogy zárt. Ez a zártság azt jelenti, hogy azoknak is az, akik fent vannak.

A zárt felépítés is azt a célt szolgálja, hogy csak a pénzügyi intézmények láthassák az online BAR lista működését. Ebből kifolyólag idén és jövőre is, az online KHR/BAR lista lekérdezés nem vehető igénybe. Ami viszont működik, az pedig az, hogy évente 1x személyesen lekérhetjük BAR listás szereplésünket számlavezető fiókunktól. Átlagos átfutási idő 1-2 hét. Az igazolás évente 1x ingyenes.Mit hoz a jövő?

A kérdés jogos, a végeredmény kétséges. A rendszer zártsága nagy valószínűséggel meg fog maradni és az online BAR/KHR lista lekérdezés ugyanúgy luxus lesz, mint napjainkban.

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***