BloGoLod Főoldal ►► Nyugdíj ►► Öregségi nyugdíjminimum 2016 -os összege vajon mennyi lesz?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Öregségi nyugdíjminimum 2016 -os összege vajon mennyi lesz?


A mindenkori öregségi nyugdíjminimum 2016- ban 28.500 ft, ez az összeg a törvény alapján kerül megállapításra,

mely minden évben a nyugellátás évenkénti emelésének a függvénye.Az öregségi nyugdíjminimum 2016- ban is rengeteg egyéb ellátást befolyásol, többek között a gyes és a gyet összege is minden évben megegyezik az öregségi nyugdíj legkisebb összegével. A 2016- os összeg sem fog várhatóan emelkedni, hiszen a kormány éves kiadását negatív irányba befolyásolná e pár ellátás emelése, hiszen rengeteg nyugdíjast és kismamát érint ez az összeg.

Az öregségi nyugdíj nem érint mindenkit, csupán az 1953 előtt született személyek mehetnek öregségi nyugdíjba, illetve azok a nők, akik 40 év jogosultsági időt tudhatnak magukénak.
Maga az öregségi nyugdíj ( így annak a minimuma 2016- ban) az öreg kori jövedelem megteremtésének az ellátása, mely járulékfizetés és szolgálati idővel szerezhető meg.A társadalombiztosítási rendszerben az időskori jövedelembiztonság megteremtését szolgáló ellátás az öregségi nyugdíj. Az öregségi nyugdíjminimum 2016- ban azokat érinti, akiknek az átlagkeresete és a befizetett járulékai csekély mértékűek voltak.

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***