BloGoLod Főoldal ►► Munka ►► SZÉP kártya 2013 elfogadóhelyek - 2014-ben további bővülés
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SZÉP kártya 2013 elfogadóhelyek - 2014-ben további bővülés


SZÉP kártya 2013, 2014-es elfogadóhelyek - A SZÉP kártya egyre nagyobb népszerűségnek örvend. SZÉP kártya 2013 elfogadóhelyek az ország teljes területén találhatók, ugyanis mind több szolgáltató, vállalkozás ismeri fel a kártyában rejlő lehetőségeket.
Mind többen választják a munkavállalók is és a munkáltatók is. Emellett a vártnál sokkal erőteljesebben gyarapszik az elfogadóhelyek száma, ami feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a SZÉP kártya a gyakorlatban is egy praktikus eszköz legyen a kikapcsolódás idején. Ugyanis a SZÉP kártya felhasználhatóságát az a három alszámla határozza meg, amelyek feltöltéséről, illetve igénybevételéről a munkavállaló dönt. Ezek a szálláshely- vendéglátás- és szabadidő alszámlák. Az első feltöltési limitje 225.000 Ft, a másodiké 150.000 Ft, és a harmadiké 75.000 Ft. Magát a kártyát a munkáltató igényelheti. Jelenleg 3 banknál lehet igényelni, az OTP Banknál, az MKB Banknál, és végül a K&H Banknál. Fontos változás 2013-ban nőtt a SZÉP kártya után fizetendő közteher nagysága, ami a számok nyelvén azt jelenti, hogy 30,94 %-ról, 35,7 %-ra módosult. Az emelkedés ellenére még mindig sokkal kisebb a SZÉP kártya után fizetendő közteher, mint a munkabér jellegű kifizetések után. Terheli egyrészt a szuperbruttósítás, mely a cafeteriánál megmaradt, ami 19 %, a 16 %-os személyi jövedelemadó, és a megemelt egészségügyi hozzájárulási adó, ami 14 %.

A SZÉP kártyáknak nem csak az elfogadóhelyei gyarapszanak, hanem egyre jobban bővül azoknak a szolgáltatásoknak a köre, amelyeknek a finanszírozására felhasználható - ez a tendencia várható 2014 -re is. A szabadidő alszámla terhére elszámolhatók, a humán-egészségügyi szolgáltatások, fizikai erőnlétet erősítő, javító szolgáltatások, színházak, állatkert, vidámpark, múzeum látogatása, Magyarország területén vízi személyszállítás, különféle sporttevékenységek, szálláshelyek lefoglalása, illetve térítése, és még sok egyéb olyan tevékenység, mely az egészség javítását, megőrzését, illetve a szabadidő kulturált eltöltését szolgálják.A vendéglátás alszámlával kapcsolatosan jellemzően a finanszírozható tevékenységek körébe tartozik az éttermi szolgáltatások, ami nem csak az állandó helyen működő üzleteket érinti, hanem a mozgó egységeket is. Továbbá egyéb vendéglátás, illetve szálláshely szolgáltatás (pl.családi panziók). A szálláshely alszámlával kapcsolatosan igénybe vehető szolgáltatások körébe elsősorban a szállásfoglalással, és magával a szállás igénybevételével kapcsolatos kiadások tartoznak, illetve a belföldi utazásszervezéssel kapcsolatos szolgáltatások igénybevétele esetén felmerülő költségek fedezése.

Ne felejtsük, hogy a fenti felsorolás, csak összefoglaló tevékenységeket tartalmaz, és az egyes gyűjtőfogalmak alá számtalan finanszírozható szolgáltatás igénybevétele tartozik. A SZÉP kártya használata előtt feltétlenül javasolt a megismerkedni a felhasználási lehetőségek teljes palettájával.

 

Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

*

***